LEPTIRI SU SLOBODNI
Predstava „Leptiri su slobodni“ Zvezdara teatra iz Beograda gostuje u utorak 18. marta u Centru za kulturu Smederevo.

Najnovija produkcija Zvezdara teatra „Leptiri su slobodni“ je komedija Leonarda Gerša, inspirisana životom slepog advokata Harolda Krentsa, u režiji Nenada Gvozdenovića. U ovoj romantičnoj i duhovitoj priči o ljubavi dvoje mladih igraju: Tanja Bošković, doajen srpskog glumišta, i mladi glumci Nina Janković, koja se proslavila u filmu „Montevideo, Bog te video“, Miodrag Radonić i Stojan Đorđević. Muziku potpisuju Novak Ašković i Milan Vranešević, scenograf je Zoran Čalija.
Tanja Bošković, zvezda našeg glumišta, povodom premijere ove predstave, rekla je da je melodrama njen omiljeni žanr i podsetila da je ovaj komad već igrala u Ateljeu 212, pre više od deset godina, sa nekim drugim, tada mladim, glumcima.
Što se tiče ove predstave, naglasila je da tu nema politike ni dnevnog angažmana, već nečeg što je dragoceno u svim vremenima, a to su emocije. „Tiče se majki i sinova, ljubavnika, prijatelja, procesa odrastanja i sazrevanja. Pozorište je dužno da se bavi i time, potrebna nam je poezija“, rekla je ona. Mladi glumci izrazili su zadovoljstvo ovom šansom i lepim procesom rada, uz nadu da će se ta pozitivna energija preliti na publiku.
Reditelj je izjavio da je predstava čarobna zahvaljujući glumcima koji su od prve probe bili spremni i tokom celog procesa izuzetno raspoloženi za rad, tako da on gotovo da nije imao posla.
„Na generalnoj probi sam uživao, plakao i smejao se. Predstava popunjava jedan prazan prostor na našem repertoaru, jer je glavna tema ljubav, a to nam nikada neće dosaditi“, rekao je on.
Gerš je po svojoj drami napisao i scenario koji je ekranizovan 1972. godine sa fantastičnom Goldi Hon u glavnoj ulozi.

Predstava se igra u Velikoj dvorani i počinje od 20:00 časova. Ulaznice se prodaju na Biletarnici Centra za kulturu i koštaju 400 dinara. Telefon za informacije i rezervacije: 026/4624-815.