ЛЕПТИРИ СУ СЛОБОДНИ
Представa „Лептири су слободни“ Звездара театра из Београда гостује у уторак 18. марта у Центру за културу Смедерево.

Најновија продукција Звездара театра „Лептири су слободни“ је комедија Леонарда Герша, инспирисана животом слепог адвоката Харолда Крентса, у режији Ненада Гвозденовића. У овој романтичној и духовитој причи о љубави двоје младих играју: Тања Бошковић, доајен српског глумишта, и млади глумци Нина Јанковић, која се прославила у филму „Монтевидео, Бог те видео“, Миодраг Радонић и Стојан Ђорђевић. Музику потписују Новак Ашковић и Милан Вранешевић, сценограф је Зоран Чалија.
Тања Бошковић, звезда нашег глумишта, поводом премијере ове представе, рекла је да је мелодрама њен омиљени жанр и подсетила да је овај комад већ играла у Атељеу 212, пре више од десет година, са неким другим, тада младим, глумцима.
Што се тиче ове представе, нагласила је да ту нема политике ни дневног ангажмана, већ нечег што је драгоцено у свим временима, а то су емоције. „Тиче се мајки и синова, љубавника, пријатеља, процеса одрастања и сазревања. Позориште је дужно да се бави и тиме, потребна нам је поезија“, рекла је она. Млади глумци изразили су задовољство овом шансом и лепим процесом рада, уз наду да ће се та позитивна енергија прелити на публику.
Редитељ је изјавио да је представа чаробна захваљујући глумцима који су од прве пробе били спремни и током целог процеса изузетно расположени за рад, тако да он готово да није имао посла.
„На генералној проби сам уживао, плакао и смејао се. Представа попуњава један празан простор на нашем репертоару, јер је главна тема љубав, а то нам никада неће досадити“, рекао је он.
Герш је по својој драми написао и сценарио који је екранизован 1972. године са фантастичном Голди Хон у главној улози.

Представа се игра у Великој дворани и почиње од 20:00 часова. Улазнице се продају на Билетарници Центра за културу и коштају 400 динара. Телефон за информације и резервације: 026/4624-815.