Predstava OČI, večeras u 20.00 časova
Danas, 8. decembra, u Centru za kulturu Smederevo, gostuje Dramski  studio „Cekom“ iz Zrenjanin sa predstavom „Oči“.

Predstava se bavi temom osuđivanja i kako se lako pod pritiskom loših životnih i društvenih okolnosti može skrenuti sa puta kojim smo krenuli. Gledanje na ljude očima stereotipa, stvara u nama upravo izšablonirane pojedince koji ne zaključuju o drugom putem sopstvene spoznaje, već svaku različitost stavljaju u okvire, dobro i svesno društveno utemeljene. Mediji svojim jezikom osuđivanja, uče mlade ljude šta je dobro, a šta ne, šta je uspeh, koliko košta sreća… uče ih pogrešno. Upravo su mediji ti koji kalupe svet u kojem živimo, a život je sve samo ne kalup. Ovo je Naša priča, Naše viđenje stvari, mladi iz Dramske grupe “CEKOM” su i ovim putem izneli stav po pitanju teme koja ih interesuje, a stavovi su izuzetno bitni u kreiranju sopstvenog identiteta.

Predstava je urađena u okviru projekta BINA MIRA – AHEN 2014. koji finansiraju Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu A.P. Vojvodine.

Predstava je na festivalu dečjih i omladinskih predstava Srbije DOPS fest-u u Jagodini, odlukom stručnog žirija, nagrađena kao najbolja predstava Festivala u celini.

 

 

Ulaz na predstavu je besplatan, a početak je zakazan za 20 časova.