Представа ОЧИ, вечерас у 20.00 часова
Данас, 8. децембра, у Центру за културу Смедерево, гостује Драмски  студио „Цеком“ из Зрењанин са представом „Очи“.

Представа се бави темом осуђивања и како се лако под притиском лоших животних и друштвених околности може скренути са пута којим смо кренули. Гледање на људе очима стереотипа, ствара у нама управо изшаблониране појединце који не закључују о другом путем сопствене спознаје, већ сваку различитост стављају у оквире, добро и свесно друштвено утемељене. Медији својим језиком осуђивања, уче младе људе шта је добро, а шта не, шта је успех, колико кошта срећа… уче их погрешно. Управо су медији ти који калупе свет у којем живимо, а живот је све само не калуп. Ово је Наша прича, Наше виђење ствари, млади из Драмске групе “ЦЕКОМ” су и овим путем изнели став по питању теме која их интересује, а ставови су изузетно битни у креирању сопственог идентитета.

Представа је урађена у оквиру пројекта БИНА МИРА – АХЕН 2014. који финансирају Министарство омладине и спорта и Секретаријат за спорт и омладину А.П. Војводине.

Представа је на фестивалу дечјих и омладинских представа Србије ДОПС фест-у у Јагодини, одлуком стручног жирија, награђена као најбоља представа Фестивала у целини.

 

 

Улаз на представу је бесплатан, а почетак је заказан за 20 часова.