PUTOVANjE DO ZELENE IRSKE
Riverdens rekorder Marko Mićić i plesna trupa Keltik Ritam pozivaju vas na koncert irskog plesa Mystical Ireland koji će se održati u subotu 14. decembra u 20 časova u Centru za kulturu Smederevo.

Hladni decembarski dani su pravo vreme za putovanje do zelene Irske, uz magične plesove vila i zavodljiv ritam cipela za step uz autentičnu muziku i tradicionalne irske instrumente. Mystical Ireland je koncert koji će kroz ples i muziku ispričati i oživeti bajku o ljubavi i magiji, odvesti vas u neke daleke i mistične predele i razveseliti brzim i veselim irskim ritmom. Koncert je spoj tradicionalnih i modernih irskih soft i step plesova uz karakterističnu irsku muziku, po ugledu na velike svetske spektakle poput Riverdance i Lord of the Dance predstava. Tokom ove sezone trupa je imala niz uspešnih nastupa po Srbiji, kao i dva koncerta u pozorištu Madlenianum, a sezonu zatvaramo novogodišnjim koncertom.

 

Celtic Rhythm 2013 Rhythm of Kells (2)

 

Trupu Keltik Ritam osnovao je profesionalni irski plesač i Riverdens rekorder Marko Mićić, i ove godine je proslavila jedanaesti rođendan. Keltik Ritam se može pohvaliti mnogobrojnim nastupima u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, i mnogobrojnim nagradama sa takmičenja – sedam zlatnih medalja sa državnih, i 34 medalje sa međunarodnih takmičenja u irskom plesu. Rad trupe je podržao ambasador Irske u Grčkoj Charles Sheehan, kao i konzul Irske u Srbiji Ann Pešić, sa kojom tradicionalno učesestvujemo kao predstavnici Irske na dobrotvornom novogodišnjem bazaru u organizaciji žena ambasadora.

 

 

Više o trupi Keltik Ritam možete pročitati na našem sajtu: http://www.celticrhythm.net/

 

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu Smederevo po ceni od 200 dinara.