ПУТОВАЊЕ ДО ЗЕЛЕНЕ ИРСКЕ
Риверденс рекордер Марко Мићић и плесна трупа Келтик Ритам позивају вас на концерт ирског плеса Mystical Ireland који ће се одржати у суботу 14. децембра у 20 часова у Центру за културу Смедерево.

Хладни децембарски дани су право време за путовање до зелене Ирске, уз магичне плесове вила и заводљив ритам ципела за степ уз аутентичну музику и традиционалне ирске инструменте. Mystical Ireland је концерт који ће кроз плес и музику испричати и оживети бајку о љубави и магији, одвести вас у неке далеке и мистичне пределе и развеселити брзим и веселим ирским ритмом. Концерт је спој традиционалних и модерних ирских софт и степ плесова уз карактеристичну ирску музику, по угледу на велике светске спектакле попут Riverdance и Lord of the Dance представа. Током ове сезоне трупа је имала низ успешних наступа по Србији, као и два концерта у позоришту Мадленианум, а сезону затварамо новогодишњим концертом.

 

Celtic Rhythm 2013 Rhythm of Kells (2)

 

Трупу Келтик Ритам основао је професионални ирски плесач и Риверденс рекордер Марко Мићић, и ове године је прославила једанаести рођендан. Келтик Ритам се може похвалити многобројним наступима у Србији, Босни и Хрватској, и многобројним наградама са такмичења – седам златних медаља са државних, и 34 медаље са међународних такмичења у ирском плесу. Рад трупе је подржао амбасадор Ирске у Грчкој Charles Sheehan, као и конзул Ирске у Србији Анн Пешић, са којом традиционално учесествујемо као представници Ирске на добротворном новогодишњем базару у организацији жена амбасадора.

 

 

Више о трупи Келтик Ритам можете прочитати на нашем сајту: http://www.celticrhythm.net/

 

Улазнице се могу купити на билетарници Центра за културу Смедерево по цени од 200 динара.