РОМСКИ КАРАВАН УМЕТНОСТИ
Поводом Међународног дана људских права, 10. децембра у Смедереву биће одржан „Ромски караван уметности“, пројекат који промовише ромску културу и уметност, са циљем смањења негативних културних предрасуда.

Ромски културни Центар из Београда почео је са реализацијом пројекта „Ромски караван уметности“, у сарадњи са организацијом Цивил Ригхтс Дефендерс и локалним Канцеларијама координатора за ромска питања у 5 градова и општина у Србији (Смедерево, Шабац, Врање, Књажевац и Сомбор).

Према најави организатора, у Смедереву ће бити отворена изложба фотографија „Познати Роми света“, након чега ће бити одржана трибина „Мислите о људским правима кад мислите на Роме“, а увече је планиран концерт групе „Кал“.

„Ромски караван уметности“ је путујући мултидисциплинарни пројекат који има за циљ да промовише ромску културу и уметност на иновативан начин, и на тај начин допринесе смањењу негативних културних предрасуда, које су дубоко укорењене у нашем друштву.
Такође, овај пројекат има за циљ да подржи маргинализоване младе Роме, кроз социјалну, едукативну и професионалну интеграцију путем музике, фотографија и јавних трибина.