FESTIVAL VITEŠKIH VINA


festival_viteskih_vina

U okviru projekta „Lanac vrednosti za visoko kvalitetno srpsko vino – VITEŠKO VINO“ biće realizovano 15 jednodnevnih festivala vina u 15 gradova Srbije. Do sada su realizovani festivali u pet gradova: Niš, Aleksinac, Trstenik, Jagodina i Paraćin. Jedan od gradova u kojima je predviđeno da se realizuje ovaj zanimljivi program je i naš grad Smederevo, čija je tradicija u proizvodnji grožđa i vina na daleko poznata.

Program obuhvata izložbu vina na kojoj su izlagači vinarije iz Srbije, učesnici ovog projekta, kao i nekoliko vinarija iz Smedereva i okoline. Ukupan broj vinarija bio bi oko 20, a bilo bi izloženo stotinak različitih etiketa. Ulaz i degustacija za sve posetioce su besplatni.

Ovaj program se realizuje u okviru projekta „Lanac vrednosti za visoko kvalitetno srpsko vino – VITEŠKO VINO“ koji finasira Evropska unija, u okviru projekta tehničke pomoći pod imenom Regionalno društveni – ekonomski program razvoja (RDEPR 2). Projekat „Lanac vrednosti za visoko kvalitetno srpsko vino – VITEŠKO VINO“ realizuju tri partnerske organizacije: Opština Aleksandrovac, koja je nosilac projekta, Unija udruženja voćara i vinogradara Srbije i Reginalni centar za razvoj malih i srednjih preuzeća Kruševac. Saradnik na projektu je slovenačka organizacija Združenje družinskih vinogradnikov – vinarjev Slovenije.

Besplatan ulaz i degustacija vina