Carski ruski balet i Studio baleta Centra za kulturu Smederevo zajedno u baletu „Krcko Oraščić“
Ansambl Carskog ruskog baleta s baletom „Krcko Oraščić“ Petra Iljiča Čajkovskog, koreografa Gediminasa Tarande, tačno za nedelju dana nastupiće u Sportskoj hali Smederevo, a na pozornici će uz ruske baletske umetnike nastupiti i pedesetak polaznika Studija baleta Centra za kulturu Smederevo, koji već 21-u godinu uspešno vodi profesor baleta Jelena Dobrić.

Oni će sutra, 1. novembra 2014. godine u 13.00 časova, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, održati prvu zajedničku probu, kojoj će prisustvovati i umetnički direktor Carskog ruskog baleta Gedeminas Taranda i profesor Studija baleta Centra za kulturu Jelena Dobrić.

“Krcko Oraščić” je poslednji od tri baletska dela velikana svetske muzike Petra Iljiča Čajkovskog i jedno od najlepših dela klasične baletske literature, čija popularnost stalno raste, iako je praizveden pre skoro sto dvadeset dve godine (18. decembra 1892). Kao predložak “Krcka Oraščića” uzeta je Hofmanova priča u obradi Dime sina, a smederevska publika će 7. novembra moći da uživa u jednom od najlepših dela klasičnog baleta.

Naše male balerine ovaj nastup pamtiće celog života i sigurno će im biti nemerljiv čak i u smislu motivacije i nadahnuća za dalje učenje i nastupe. Pred njima je i tehnički i glumački zahtevan posao, ali su svi optimistični i sa velikom željom i nestrpljenjem iščekuju nastup kojim će obradovati ne samo svoje roditelje i drugare, već i svekoliku smederevsku publiku. Oni će nastupiti u prvom i drugom činu.

 

 

Prodaja ulaznica je uveliko u toku. Najjeftinija mesta su na tribinama, koja koštaju 500 dinara, a predviđeni su i popusti koji iznose do 50 posto. Deca mlađa od 5 godina ne plaćaju ulaz.
Ulaznice se prodaju na Biletarnici Centra za kulturu, u Turističko-informativnom centru i Sportskoj hali Smederevo (od 3. novembra).