ČETIRI GODIŠNjA DOBA ZA DECU SMEDEREVA
Centar za kulturu Smederevo i Beogradska filharmonija, 15. aprila, organizuju besplatan koncert namenjen deci predškolskog uzrasta i deci školskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Najmlađim smederevcima, Beogradska filharmonija, prirediće koncert „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija, jedno od najpopularnijih dela klasične muzike.

Ovo je, za brojne mališane, jedinstvena prilika da slušaju koncert našeg najboljeg simfonijskog orkestra, koji brižljivo priprema programe za potrebe dece. Program traje oko 45 minuta i besplatan je.

U koncertnoj sezoni 2013/14. orkestar Beogradske filharmonije posebnu pažnju posvetio je najmlađoj publici. Posle velikog uspeha, kada je Filharmonija priredila 14 uzastopnih koncerata za beogradske vrtiće prošle jeseni, kao i uspešnih koncerata posvećenih deci školskog uzrasta u martu mesecu, Filharmonija za predstojeći period planira da održi koncerte i u četiri grada u Srbiji, a Smederevo je jedan od njih.

Sastav od 20 muzičara članova Beogradske filharmonije sa poznatim glumcem-naratorom Vladimirom Aleksićem nastupiće u našem gradu, u utorak 15. aprila, u dva termina, u 10:00 i 12:00 sati.

Koncerti će se održati u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.

 

 

Zbog očekivanog velikog interesovanja i ograničenog broja mesta u dvorani, prijave iz vrtića i škola primamo do ponedeljka 7. aprila.