ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА ЗА ДЕЦУ СМЕДЕРЕВА
Центар за културу Смедерево и Београдска филхармонија, 15. априла, организују бесплатан концерт намењен деци предшколског узраста и деци школског узраста од првог до четвртог разреда основних школа. Најмлађим смедеревцима, Београдска филхармонија, приредиће концерт „Четири годишња доба“ Антонија Вивалдија, једно од најпопуларнијих дела класичне музике.

Ово је, за бројне малишане, јединствена прилика да слушају концерт нашег најбољег симфонијског оркестра, који брижљиво припрема програме за потребе деце. Програм траје око 45 минута и бесплатан је.

У концертној сезони 2013/14. oркестар Београдске филхармоније посебну пажњу посветио је најмлађoj публици. После великог успеха, када је Филхармонија приредила 14 узастопних концерата за београдске вртиће прошле јесени, као и успешних концерата посвећених деци школског узраста у марту месецу, Филхармонија за предстојећи период планира да одржи концерте и у четири града у Србији, а Смедерево је један од њих.

Састав од 20 музичара чланова Београдске филхармоније са познатим глумцем-наратором Владимиром Алексићем наступиће у нашем граду, у уторак 15. априла, у два термина, у 10:00 и 12:00 сати.

Концерти ће се одржати у Концертној дворани Центра за културу Смедерево.

 

 

Због очекиваног великог интересовања и ограниченог броја места у дворани, пријаве из вртића и школа примамо до понедељка 7. априла.