ДИГИТАЛИЗОВАН БИОСКОП ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ
Прошао је један век од појаве првог биоскопа у Смедереву. Од почетка рада биоскопа, па све до прошле године филмови су емитовани искључиво са целулоидне 35 mm траке. Технолошка револуција је довела до тога да се уместо са целулоидне траке филмови емитују са дигиталног носача (Bly Ray, DCP…). Центар за културу Смедерево је, у складу са савременим техничким потребама, благовремено предузео мере у циљу дигитализације биоскопа и  конкурисао према Филмском центру Србије за неопходна средства. Филмски центар је одобрио 2.549.000 динара за ту намену. Од добијених средстава купљени су 2D дигитални пројектор високе HD резолуције који поседује најновију технологију 4D колор, затим PVC платно димензија 4×7 m, bly ray плејер, као и два појачивача. За ову годину планирана је набавка специјалног озвучења за биоскоп.

За наредни период у плану нам је извођење филмских пројекција у Малом граду Смедеревске тврђаве и то би био за сада, према нашим информацијама, био једини биоскоп на отвореном у Србији. Такође, захваљујући мобилној дигиталној опреми, створени су услови за извођење биоскопских пројекција и у сеоским срединама које територијално припадају нашем граду.

 

АКЦИЈА 1+1

И са овим у вези најављујемо једну од маркетиншких акција у Центру за културу тим поводом, односно у циљу промовисања тог новог дигитализованог Биоскопа. Заправо, нудимо посетиоцима могућност да погледају филмове удвоје по цени 1 улазнице. На сваку улазницу коју посетилац плати у пуном износу од 200 динара, добије једну гратис. Акција ће се спровести овог викенда, од 6. до 8. фебруара, када су на репертоару филмови „Повратак у Оз“ од 18.00 часова за млађу публику и „Мали Будо“ од 20.00 часова.

 

AKCIJA: 2 ulaznice po ceni 1, 6-8.2.2015.

AKCIJA: 2 ulaznice po ceni 1, 6-8.2.2015.

 

УКИНУТО ОГРАНИЧЕЊЕ ОД 5 ПРОДАТИХ УЛАЗНИЦА

Истовремено вас обавештавамо да је укинуто ограничење од минимално 5 продатих улазница за одржавање биоскопске пројекције. Сваки гледалац нам је важан!

 

Снимак Телевизије Смедерево са промоције нашег Биоскопа: