DIZNIJEVO ZALEĐENO KRALjEVSTVO, SVETSKI BLOKBASTER ŠMAUGOVA PUSTOŠENjA I KAD LjUBAV ZAKASNI, NOVA ADAPTACIJA ROMANA MIR-JAM
Centar za kulturu u Smederevu programsku 2014. godinu započinje premijernim i repriznim projekcijama filmova u mobilnom 3D bioskopu i sa željom i nadom da uskoro obezbede ostatak sredstava potrebnih za digitalizaciju sopstvene bioskopske sale. Na repertoaru ovoga puta dva premiejrna i jedan reprizni filmski naslov. Danas od 16 časova na repertoaru je najnoviji Diznijev 3D crtani film „Zaleđeno kraljevstvo“, predivna komedija-avantura. Film je inspirisan Andersenovom bajkom „Snežna kraljica“, ali je priča potpuno nova – neverovatno emotivna, uz pregršt akcije, avanture, magije i nezaboravnih likova. U subotu i nedelju, 4. i 5. januara, prikazivaće se u matine terminu od 12 časova. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice je 250 dinara.

Miloš Biković je najpoželjniji neženja malog grada, čija ženidba sa nepoznatom Beograđankom izaziva veliko interesovanje i razne komentare. Međutim, niko i ne sluti da se iza prividne slike idilične ljubavi i bračne sreće krije velika drama mladog para. Posle serija koje smo voleli „Ranjeni orao“ i „Nepobedivo srce“ ovoga puta na filmskom platnu gledaćemo ekranizovan roman Mir-Jam „Samac u braku“, pretočen u film „Kad ljubav zakasni“. Kako izgleda „Kad ljubavi zaksani“ gledaćemo 3, 4. i 5. januara u terminima od 18 i 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

Film za koji se pre samo nedelju dana u Smederevu tražila karta više, zbog velikog interesovanja publike, svetski blokbaster, drugi nastavak Tolkinovog Hobita „Šmaugova pustošenja“ 3D ponovo će se prikazivati u subotu i nedelju u terminu od 15 časova. Cena ulaznice je 300 dinara.

U Galeriji Centra za kulturu Smederevo do 20. januara može se pogledati deveta tradicionalna Novogodišnja izložba radova dece iz Dnevnog boravka „Sunce“ (Društvo za pomoć MNRO Smederevo) pod nazivom „Ne secimo jelke, već ih crtajmo i slikajmo“. Ulaz je slobodan.

Podsećamo vas da su u prodaji ulaznice za baletski i umetnički spektakl „Labudovo jezero“ u izvođenju Carskog ruskog baleta. Koncert je 1. februara u Velikoj dvorani Centra za kulturu, a cene ulaznica su 1.500 dinara u parteru i 1.000 dinara na balkonu.

Radno vreme Biletarnice Centra za kulturu danas je od 15 do 20 časova, a sutra i prekosutra od 11 do 20 časova.

I U 2014. GODINI BUDITE UVEK U CENTRU.