DNEVNA BOLNICA ONKOLOGIJE U ADAPTIRANOM PROSTORU
U Opštoj bolnici “Sveti Luka” danas je u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, javnog i kulturnog života, održana svečanost povodom uspešno organizovanog humanitarnog koncerta Amadeus benda, čiji će prihod biti upotrebljen za izgradnju dela Internog odeljenja, ali i početka rada adaptirane Dnevne bolnice onkologije.

 

Presecanjem vrpce, lider Amadeus benda Aleksandar Stanimirović i zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović, označili su početak rada adaptirane Dnevne bolnice onkologije u Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu.

 

„Pre otprilike dva i po meseca prebacili smo onkologiju iz Doma zdravlja u zgradu Opšte bolnice, što smo bili u obavezi po novim propisima, kao deo sekundarne zdravstvene zaštite. Prostor smo adaptirali sopstvenim i sredstvima brojnih donatora, a radove je izvodila naša Tehnička služba, nismo imali eksterne majstore“, rekao je v.d. direktor, Nenad Đorđević i dodao da pacijenti imaju mnogo bolje uslove za lečenje nego do sada.

 

Za renoviranje prostora za onkološku zdravstvenu zaštitu, po direktorovim rečima, utrošeno je oko milion dinara.

 

Prethodno je održana konferencija za novinare povodom uspešno održanog koncerta Amadeus benda u Smederevu, čiji će prihod biti iskorišćen za dogradnju Internog odeljenja, na kojoj su predstavnici lokalne samouprave i menadžmenta Bolnice uručili zahvalnice glavnim akterima humanitarnog koncerta – menadžeru i lideru Amadeus benda, ali i predstavniku Fondacije „Dragica Nikolić“, koja se priključila ovoj humanitarnoj akciji.

 

Zahvalnice su uručili zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović i dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora za medicinske poslove u Opštoj bolnici “Sveti Luka”.

 

U Opštoj bolnici “Sveti Luka” u Smederevu traje adaptacija dela Internog odeljenja. U Sportskoj hali Smederevo 15. novembra održan je humanitarni koncert pred oko 4.000 posetilaca, a prihod sa ovog koncerta biće upotrebljen upravo za uređenje Internog odeljenja.

 

Na Internom odeljenju planirana je obnova poluintenzivne i intenzivne jedinice i izgradnja nekoliko bolesničkih apartmana, a očekuje se da radovi budu završeni najkasnije za šest meseci.

 

Preuzeto sa sajta grada Smedereva: wwww.smederevo.org.rs