ДНЕВНА БОЛНИЦА ОНКОЛОГИЈЕ У АДАПТИРАНОМ ПРОСТОРУ
У Општој болници “Свети Лука” данас је у присуству представника локалне самоуправе, јавног и културног живота, одржана свечаност поводом успешно организованог хуманитарног концерта Амадеус бенда, чији ће приход бити употребљен за изградњу дела Интерног одељења, али и почетка рада адаптиране Дневне болнице онкологије.

 

Пресецањем врпце, лидер Амадеус бенда Александар Станимировић и заменик градоначелника Смедерева Бојан Теофиловић, означили су почетак рада адаптиране Дневне болнице онкологије у Општој болници „Свети Лука“ у Смедереву.

 

„Пре отприлике два и по месеца пребацили смо онкологију из Дома здравља у зграду Опште болнице, што смо били у обавези по новим прописима, као део секундарне здравствене заштите. Простор смо адаптирали сопственим и средствима бројних донатора, а радове је изводила наша Техничка служба, нисмо имали екстерне мајсторе“, рекао је в.д. директор, Ненад Ђорђевић и додао да пацијенти имају много боље услове за лечење него до сада.

 

За реновирање простора за онколошку здравствену заштиту, по директоровим речима, утрошено је око милион динара.

 

Претходно је одржана конференција за новинаре поводом успешно одржаног концерта Амадеус бенда у Смедереву, чији ће приход бити искоришћен за доградњу Интерног одељења, на којој су представници локалне самоуправе и менаџмента Болнице уручили захвалнице главним актерима хуманитарног концерта – менаџеру и лидеру Амадеус бенда, али и представнику Фондације „Драгица Николић“, која се прикључила овој хуманитарној акцији.

 

Захвалнице су уручили заменик градоначелника Смедерева Бојан Теофиловић и др Жељко Смиљанић, помоћник директора за медицинске послове у Општој болници “Свети Лука”.

 

У Општој болници “Свети Лука” у Смедереву траје адаптација дела Интерног одељења. У Спортској хали Смедерево 15. новембра одржан је хуманитарни концерт пред око 4.000 посетилаца, а приход са овог концерта биће употребљен управо за уређење Интерног одељења.

 

На Интерном одељењу планирана је обнова полуинтензивне и интензивне јединице и изградња неколико болесничких апартмана, а очекује се да радови буду завршени најкасније за шест месеци.

 

Преузето са сајта града Смедерева: wwww.smederevo.org.rs