EL NINjO (AKCIJA 1+1)


el_nino_ver3_xlg

02-03.04.2015.

Bioskopska dvorana u 20.00 sati

 

EL NINjO (AKCIJA 1+1)

El Nino

Zemlja porekla: Španija 2014.

Scenario: Jorge Guerricaechevarría, Daniel Monzón

Režija: Daniel Monzon

Glavne uloge: Ian McShane, Luis Tosar, Sergi Lopez, Barbara Lennie, Jesus Castro, Eduardo Fernandez, Jesus Cardoza, Said Chati,Maria Garcia…

Žanr: Triler, drama

Trajanje: 136 minuta

Premisa: Pošteni diler sa Gibraltara.

Cena ulaznice: 200 dinara

 

 

O filmu: El Ninjo je mladić koji živi u malom mestu na Gibraltarskom moreuzu i bavi se popravkom i testiranjem motornih čamaca. Na jednoj žurci upoznaje se sa Halilom, mladim muslimanom i njegovim stricem Rašidom – dilerom droge. Na nagovor svog najboljeg druga prihvata da švercuje drogu motornim čamcima. Shvativši da droga  donosi velike pare koje završavaju u rukama velikih narko bosova, odlučuju, da sami započnu biznis.

Na suprotnoj strani zakona je Hesus, iskusni policajac koji uz pomoć Eve pokušava da uđe u trag Englezu, krupnom dileru droga koji operiše iz svog skrovišta na Gibraltaru. Pomoću krtice u policiji, Englez je uvek korak ispred policije – do sada, jer El Ninjo je možda dobitna karta da se igra privede kraju.

 

Film je sa 17 nominacija konkurisao za nagradu  Španske Filmske Akademije „GOYA“ za filmove prikazane u  2014. godini i dobio 4 nagrade: najbolja produkcija, najbolji specijalni efekti, najbolji ton i najbolja pesma.

 

Film je sa 15 nominacija učestvovao i dobio 7 nagrada GAUDI Katalonske Filmske Akademije (najbolja sporedna ženska i najbolja sporedna muška uloga, najbolja originalna muzika i najbolji ton, najbolja kamera i montaža i najbolji producent).

 

Najgledaniji akcioni film u Španiji za 2014 godinu.