ЕЛ НИЊО (АКЦИЈА 1+1)


el_nino_ver3_xlg

02-03.04.2015.

Биоскопска дворана у 20.00 сати

 

ЕЛ НИЊО (АКЦИЈА 1+1)

El Nino

Земља порекла: Шпанија 2014.

Сценарио: Jorge Guerricaechevarría, Daniel Monzón

Режија: Daniel Monzon

Главне улоге: Ian McShane, Luis Tosar, Sergi Lopez, Barbara Lennie, Jesus Castro, Eduardo Fernandez, Jesus Cardoza, Said Chati,Maria Garcia…

Жанр: Трилер, драма

Трајање: 136 минута

Премиса: Поштени дилер са Гибралтара.

Цена улазнице: 200 динара

 

 

О филму: Ел Нињо је младић који живи у малом месту на Гибралтарском мореузу и бави се поправком и тестирањем моторних чамаца. На једној журци упознаје се са Халилом, младим муслиманом и његовим стрицем Рашидом – дилером дроге. На наговор свог најбољег друга прихвата да шверцује дрогу моторним чамцима. Схвативши да дрога  доноси велике паре које завршавају у рукама великих нарко босова, одлучују, да сами започну бизнис.

На супротној страни закона је Хесус, искусни полицајац који уз помоћ Еве покушава да уђе у траг Енглезу, крупном дилеру дрога који оперише из свог скровишта на Гибралтару. Помоћу кртице у полицији, Енглез је увек корак испред полиције – до сада, јер Ел Нињо је можда добитна карта да се игра приведе крају.

 

Филм је са 17 номинација конкурисао за награду  Шпанске Филмске Академије „ГОYА“ за филмове приказане у  2014. години и добио 4 награде: најбоља продукција, најбољи специјални ефекти, најбољи тон и најбоља песма.

 

Филм је са 15 номинација учествовао и добио 7 награда ГАУДИ Каталонске Филмске Академије (најбоља споредна женска и најбоља споредна мушка улога, најбоља оригинална музика и најбољи тон, најбоља камера и монтажа и најбољи продуцент).

 

Најгледанији акциони филм у Шпанији за 2014 годину.