ФЛАМЕНКО АТРАКЦИЈА ИЗ ШПАНИЈЕ
После светски атрактивног Царског руског балета, Центар за културу Смедерево доводи вам фламенко атракцију из срца вреле Шпаније. Фламенко је од локалног плеса и обележја андалузијске културе постао туристичка марка целе Шпаније и цењена уметност широм света.

Да ли бисте волели да сте имали могућност да уживо гледате Пака де Лусију кад је имао само 24 године? Судећи по вртоглавом успону младог Алберта Лопеза, овај концерт је права прилика за несвакидашње фламенко искуство! Са своје 24 године, власник неколико престижних фламенко награда, Алберто Лопез је будућност фламенка, чију су вештину обликовали патрони попут Микеланђела Кортеза, Томатита, Ел Пелеа и других. Севиљска бијенала, Беле ноћи Фламенка или чувени Фламенко фестивал у мароканском Фезу, неке су од позорница у календару вансеријског гитаристе и аутора из Гранаде. У Србију долази са фуриозним квинтетом уз који веже традицију са иновацијом, или како то сам Лопез дефинише, „bulerías por alegrías“!

 

 

Актуелна фламенко атракција из Шпаније, Алберто Лопез квинтет, главне су звезде предстојећег јубиларног 15. издања Гитар Арт фестивала, а пре концерта у Београду, долазе у Смедерево 14. марта. Са Албертом Лопезом на соло гитари наступају Јоланда Осуна (плес), Бернардо Миранда (глас), Хавиер Рабадан (перкусије) и Хесус Валеро (бас гитара). Они ће наступити у Великој дворани Центра за културу Смедерево од 20 часова, а улазнице по ценама од 500 динара у партеру и 400 динара на балкону су већ у продаји на Билетарници Центра за културу. Kонцерт је организован у сарадњи са Гитар Арт фестивалом, Амбасадом Шпаније и Институтом Сервантес у Београду. Покровитељ концерта је Град Смедерево.