КАКО ОД СРЕДОВЕЧНЕ ЖЕНЕ НАПРАВИТИ МОДЕРНУ ДЕВОЈКУ
Савремена комедија „Свлачење“ по тексту и у режији Мирјане Бобић Мојсиловић, популарне српске новинарке, књижевнице и сликарке, налази се на позоришном репортоару Центра за културу Смедерево 11. децембра 2014. године.

Радња овог позоришног комада дешава се у једном модном салону. Средовечна жена (игра је Јелица Сретеновић) долази код познате модне стилисткиње (игра је Катарина Жутић) на преображај имиџа, како би је стилисткиња учинила млађом, привлачнијом и модернијом за њеног мужа, који је такође жртва терора младости, виткости, физичког изгледа и трке за успехом. Комад се бави и браком, истинама, лажима и општим местима наше стварности.

У овој комедији наших нарави, подсмеху се излажу и многи савремени концепти „модерности“, али се такође одвија и једна драма између две жене које се први пут срећу.

Овде се ради о облачењу, пресвлачењу и свлачењу, у буквалном, али и у преносном смислу. Ко ће бити обучен, ко свучен, а ко пресвучен, остаје публици да одлучи.

Представе по тексту Мирјане Бобић Мојисловић (Дневник српске домаћице, Сузе су О.К. и др.), које су извођене у Центру за културу, увек су биле добро посећене,  а последња у низу „Позови М ради ужитка“ смедеревска публика прогласила је најбољом представом 29. „Нушићевих дана“.

„Свлачење“ почиње у 20.00 часова, а цена улазнице је 300 динара. Резервације и продаја на телефоне Билет сервиса 4624-815, 064/829-5308, 064/829-5342.