KO JE SMESTIO VUKU I IVANINE IGRAČKE
Studio glume Centra za kulturu Smederevo, koji postoji i radi tri godine pod rukovodstvom instruktora Nevene Rakočević, u sezoni 2014/2015. imaće dve premijere. Predstavu „Ko je smestio vuku?“ po tekstu Đurđe Gligorić izvešće mlađi polaznici Studija: Ana Hamidović, Tara Stojić, Anja Ančić, Magdalena Sretenović, Nađa Rakočević, Una Panić, Andrej Gajić, Una Lazić, Marija Đorđević i Sofija Marković, na javnom času u petak 13. marta, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu, sa početkom u 19 časova. Naši najmlađi glumci prikazaće nam razigranu i veselu priču o Crvenkapi, ispričanu na neuobičajen način. Ulaz je besplatan.

Predstavu „Ivanine igračke“ izvešće starija grupa, u sredu 18. marta, u Velikoj dvorani od 19 časova. U predstavi igraju:  Zorana Trivan, Relja Stojanović, Jelena Stevanović, Mia Protić, Natalia Stojković, Sofija Drobnjak, Jovan Ilić, Minja Mrvoš, Anđelina Živković, Nađa Rakočević, Maša Pavlović, Dimitrije Otašević i Ivan Bajčić. „Ivanine igračke“ donose nam priču o hrabrosti, prijateljstvu, ljubavi, nesebičnosti, smeštenu  u svet igračaka koje deca više ne žele. Cena ulaznice je 100 dinara, a dan posle premijere, 19. marta, biće odigrana za učenike gradskih osnovnih škola.

 

Nevena Rakočević se bavi pozorištem već 21 godinu. Završila je Studio glume koji je vodio Branislav Čubrilović, 1994. godine. Bila je član pozorišta PATOS do 2002. godine, a kasnije se glumom bavila u školi „Plavog pozorišta“ u Beogradu, koju su vodili glumica Maša Jelić i reditelj Nenad Čolić. U Smederevu je 2011. godine preuzela trupu „Kreativni haos“, osnovanu u Kancelariji za mlade i sa njima uradila niz radionica koje postavljaju osnove za rad u pozorištu i počela da se bavi režijom. Do sada je režirala deset predstava u Smederevu, Požarevcu i Krnjevu. Studio glume za decu vodi u Centru za kulturu Smederevo i u Smederevskoj Palanci u Kreativnom centru „Krug“.