КО ЈЕ СМЕСТИО ВУКУ И ИВАНИНЕ ИГРАЧКЕ
Студио глуме Центра за културу Смедерево, који постоји и ради три године под руководством инструктора Невене Ракочевић, у сезони 2014/2015. имаће две премијере. Представу „Ко је сместио вуку?“ по тексту Ђурђе Глигорић извешће млађи полазници Студија: Ана Хамидовић, Тара Стојић, Ања Анчић, Магдалена Сретеновић, Нађа Ракочевић, Уна Панић, Андреј Гајић, Уна Лазић, Марија Ђорђевић и Софија Марковић, на јавном часу у петак 13. марта, у Концертној дворани Центра за културу, са почетком у 19 часова. Наши најмлађи глумци приказаће нам разиграну и веселу причу о Црвенкапи, испричану на неуобичајен начин. Улаз је бесплатан.

Представу „Иванине играчке“ извешће старија група, у среду 18. марта, у Великој дворани од 19 часова. У представи играју:  Зорана Триван, Реља Стојановић, Јелена Стевановић, Миа Протић, Наталиа Стојковић, Софија Дробњак, Јован Илић, Миња Мрвош, Анђелина Живковић, Нађа Ракочевић, Маша Павловић, Димитрије Оташевић и Иван Бајчић. „Иванине играчке“ доносе нам причу о храбрости, пријатељству, љубави, несебичности, смештену  у свет играчака које деца више не желе. Цена улазнице је 100 динара, а дан после премијере, 19. марта, биће одиграна за ученике градских основних школа.

 

Невена Ракочевић се бави позориштем већ 21 годину. Завршила је Студио глуме који је водио Бранислав Чубриловић, 1994. године. Била је члан позоришта ПАТОС до 2002. године, а касније се глумом бавила у школи „Плавог позоришта“ у Београду, коју су водили глумица Маша Јелић и редитељ Ненад Чолић. У Смедереву је 2011. године преузела трупу „Креативни хаос“, основану у Канцеларији за младе и са њима урадила низ радионица које постављају основе за рад у позоришту и почела да се бави режијом. До сада је режирала десет представа у Смедереву, Пожаревцу и Крњеву. Студио глуме за децу води у Центру за културу Смедерево и у Смедеревској Паланци у Креативном центру „Круг“.