KONCERT IRSKOG PLESA I MUZIKE


Koncert irskog plesa i muzike, 20. mart 2015.

20.03.2015.

Velika dvorana u 20.00 sati

 

St. Patrick’s Day

KONCERT IRSKOG PLESA I MUZIKE

Riverdance rekorder Marko Micić i trupa CELTIC RHYTHM

Umetnički direktor/Koreograf: Marko Mićić

Muzički direktor/Klavir: Nemanja Lilić

Vokalni solista: Ivana Jotić

Violina: Ana Maglica

Gitara: Aleksandar Labus

Mandolina: Stefan Kržić

Perkusije: Pavle Medan

Cena ulaznice: 200 dinara

 

 

Plesna trupa Keltik Ritam („Celtic Rhythm“) već trinaest godna neguje tradicionalni i moderni irski ples i pioniri su ove plesne discipline na Balkanu. Njen osnivač je Marko Mićić, jedini plesač sa ovih prostora koji se oprobao i u vodama profesionalnog irskog plesa, nastupajući sa plesnim ansamblima Riverdens, „The Spirit of Ireland“ i „Dance of Desire“ iz Irske.

Keltik Ritam šou trupa uvek čini mali broj odabranih igrača i trenutno se sastoji od 10 članova. Cilj je da se publici uvek pruži maksimalni doživljaj uigranim i skladnim plesom karakterističnim za irski folklor. Pisma podrške trupa je dobila od Ambasade Irske u Atini i Konzulata iz Beograda.

 

Svim ljubiteljima zavodljivih ritmova step cipela, plesnih spektakla Lord of the Dance i Riverdance,  plesna trupa Keltik Ritam pripremila je jedinstveni doživljaj i irski ples kakav do sada niste videli. Kombinujući originalne koreografije, razigrane melodije i autentične irske instrumente, dočaraće vam magiju i povesti vas na mistično putovanje do dalekog smaragdnog ostrva.  Pored plesa program obuhvata i izvođenje tradicionalnih irskih pesama.

 

 

Oficijelni sajt: http://www.celticrhythm.net