КОНЦЕРТ ИРСКОГ ПЛЕСА И МУЗИКЕ
Свим љубитељима заводљивих ритмова степ ципела, плесних спектакла „Lord of the Dance“ и „Riverdance“,  плесна трупа Келтик Ритам припремила је за 20. март, поводом ирског празника Свети Патрик, јединствени доживљај и ирски плес какав до сада нисте видели. Комбинујући оригиналне кореографије, разигране мелодије и аутентичне ирске инструменте, дочараће вам магију и повести вас на мистично путовање до далеког смарагдног острва.  Поред плеса програм обухвата и извођење традиционалних ирских песама.

Плесна трупа Келтик Ритам („Celtic Rhythm“) већ тринаест година негује традиционални и модерни ирски плес и пионири су ове плесне дисциплине на Балкану. Њен оснивач је Марко Мићић, једини плесач са ових простора који се опробао и у водама професионалног ирског плеса, наступајући са плесним ансамблима „Riverdance“, „The Spirit of Ireland“ и „Dance of Desire“ из Ирске.

Келтик Ритам шоу трупу увек чини мали број одабраних играча и тренутно се састоји од 10 чланова. Циљ је да се публици увек пружи максимални доживљај уиграним и складним плесом карактеристичним за ирски фолклор. Писма подршке трупа је добила од Амбасаде Ирске у Атини и Конзулата из Београда. Поред Марка Мићића који је уметнички директор и кореограф овог ансамбла, на концерту у Центру за културу у Смедереву, наступиће и Немања Лилић, за клавиром, који је и музички директор ансамбла, затим Ивана Јотић, вокални солиста, Ана Маглица, на виолини,  Александар Лабус на гитари, Стефан Кржић на мандолини и Павле Медан, за перкусијама. Трупа Келтик ритам је пре две године имала свој први концерт у Смедереву, тако да ће ово бити друга прилика да се друже са смедеревским љубитељима ирског плеса, музике и културе. Концерт почиње у 20 часова, а цена улазнице је 200 динара.