KONCERT SAŠE VASIĆA
U petak 13. decembra, u Velikoj dvorani Centra za kulturu, sa početkom u 20 časova, održaće se solistički koncert Saše Vasića. Publici je poznat kao izvođač hitova poput „Samo ću s tobom trajati“, „Život si mi dala ti“ , a nagrađivan je i kao kompozitor pesama poput „Bol do ludila“ Marije Šerifović, „K’o lijana“ i mnogih drugih. Kao gosti na koncertu pojaviće se neki od najboljih smederevskih muzičara. Saška Janković, finalistkinja Prvog glasa Srbije, Zoran Milenković, Alogija, Bojan Turkić, Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prokić.

 

sasa-vasic

 

Saša Vasić svoje profesionalno bavljenje muzikom započinje 1992. godine kao gitarista u grupi „O’đila“. Solo karijeru počinje 1997. godine, kada se pojavljuje na Budvanskom festivalu i osvaja nagradu za najbolju interpretaciju sa svojom pesmom „Jednom“, koju je za njega napisao naš sugrađanin Zoran Milenković. Ova pobeda mu donosi i ugovor sa izdavačkom kućom „Komuna“, koja 1998. objavljuje njegov prvi album „Bez imena“. Osvaja nagradu za najbolju interpretaciju na Zrenjaninskom muzičkom festivalu 2000. godine, a već u septembru objavljuje svoj drugi album „Jednom u životu“. Osvaja Veliku nagradu (Grand Prix) za najbolju pesmu pod nazivom „K’o Lijana“, na muzičkom festivalu u Budvi 2001. zajedno sa Kornelijem Kovačem, kao i nagradu za najbolju interpretaciju „Davorin Popović“. Kompilaciju „Ko’ lijana“ za izdavačku kuću City Records objavljuje 2002. godine. Na Budvanskom muzičkom festivalu, 2004. godine, kao kompozitor pesme „Bol do ludila“ koju izvodi Marija Šerifović osvaja prvu nagradu. U međuvremenu komponuje muziku za druge izvođače i muziku za dokumentarne filmove. U julu mesecu 2009. godine izdaje svoj četvrti album pod nazivom „Možda…“ za izdavačku kuću City Records. Nakon toga slede solistički koncerti u Pozorištu na Terazijama u Beogradu, Novogodišnji koncert na gradskom trgu u Vranju, u Kulturnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici, i mnogi drugi…

 

Saša Vasić je poslednji put u Smederevu nastupio na promociji CD-a „Ti si mi u krvi“ Kornelija Kovača 2007. godine i tada je smederevskoj publici otpevao pesmu Kornelija Kovača „K’o Lijana“.

 

 

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu Smederevo.