KREATIVNI KURS GITARE U SMEDEREVU
Guitar Art Festival, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Centar za kulturu Smederevo pozivaju vas da naučite da svirate gitaru!

Kurs traje četiri meseca i podrazumeva 32 nastavne jedinice, časove dva puta nedeljno u trajanju od 55 minuta za osam do deset članova po grupi. Polaznici uče uz nastavni materijal i specifičan udžbenik, a prethodno muzičko iskustvo nije neophodno.
Kreativni kurs gitare je zamišljen kao uvod u savremene tehnike akustične i klasične gitare. Zasnovan je na specifičnom programu koji se već petnaest godina uspešno koristi na jednoj od najprestižnijih muzičkih akademija „Indiana University Jacobs School of Music“.
Program uključuje osnovne i napredne nivoe sviranja gitare. Program je koncipiran od učenja osnovnih akorda u prvoj poziciji, bare akorda, učenje čitanja nota i tablatura za gitaru, raznih tehnika među kojima je i fingerstajl, te uvođenje polaznika u osnove muzičke teorije.
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu obezbedila je 10 kompleta gitara koje će prvih 10 polaznika u Smederevu dobiti na korišćenje tokom trajanja kursa.
Kroz ovaj projekat prošlo je više od hiljadu polaznika, a sugrađani bez obzira na godine imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista.
Svako ko je oduvek želeo da nauči da svira gitaru, sada ima priliku, bilo da je početnik ili želi da unapredi svoje znanje. Ukoliko ne želite uobičajene časove, već imate ideju zabavne, kreativne, grupne svirke i razmene mišljenja – Pridružite nam se! Kurs u Smederevu vode profesori Milka Marković i Viktor Ilić.
Sve dodatne informacije o kursu možete dobiti u Centru za kulturu Smederevo, kao i na broju 011 2206248 ili putem mejl adrese: kurs@gaf.rs.