КРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ У СМЕДЕРЕВУ
Гуитар Арт Фестивал, Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду и Центар за културу Смедерево позивају вас да научите да свирате гитару!

Курс траје четири месеца и подразумева 32 наставне јединице, часове два пута недељно у трајању од 55 минута за осам до десет чланова по групи. Полазници уче уз наставни материјал и специфичан уџбеник, а претходно музичко искуство није неопходно.
Креативни курс гитаре је замишљен као увод у савремене технике акустичне и класичне гитаре. Заснован је на специфичном програму који се већ петнаест година успешно користи на једној од најпрестижнијих музичких академија „Indiana University Jacobs School of Music“.
Програм укључује основне и напредне нивое свирања гитаре. Програм је конципиран од учења основних акорда у првој позицији, баре акорда, учење читања нота и таблатура за гитару, разних техника међу којима је и фингерстајл, те увођење полазника у основе музичке теорије.
Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду обезбедила је 10 комплета гитара које ће првих 10 полазника у Смедереву добити на коришћење током трајања курса.
Кроз овај пројекат прошло је више од хиљаду полазника, а суграђани без обзира на године имају могућност да на креативни начин науче да свирају гитару, али и да уживају у концертима сјајних гитариста.
Свако ко је одувек желео да научи да свира гитару, сада има прилику, било да је почетник или жели да унапреди своје знање. Уколико не желите уобичајене часове, већ имате идеју забавне, креативне, групне свирке и размене мишљења – Придружите нам се! Курс у Смедереву воде професори Милка Марковић и Виктор Илић.
Све додатне информације о курсу можете добити у Центру за културу Смедерево, као и на броју 011 2206248 или путем мејл адресе: kurs@gaf.rs.