POZIV NA KONFERENCIJU ZA NOVINARE POVODOM 127. SMEDEREVSKE JESENI
Poštovani,

u sredu, 3.septembra, sa početkom u 12 sati, u Malom gradu Smederevske tvrđave održaće se konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program 127. turističko-privredne manifestacije „Smederevska jesen“ koja će ove godine, pod sloganom „Smederevo vazda otvoreno“ trajati od 18. do 21.septembra.

 

Na konferenciji će govoriti:

Branče Stojanović, predsednik Skupštine Smedereva i predsednik Organizacionog odbora manifestacije „Smederevska jesen“

Marija Živić, član Gradskog veća zadužena za resor poljoprivrede

Dragoljub Martić, v.d. direktora Centra za kulturu Smederevo

Jovana Nikolić, v.d. direktora Turističke organizacije Smederevo

 

 

Za ekipe medijskih kuća iz Beograda biće obezbeđen prevoz.

 

Vozilo polazi ispred Crkve Svetog Marka u 10 sati i po završetku konferencije vraća medijske ekipe u Beograd.

 

Molimo Vas da potvrdite dolazak putem elektronske pošte ili telefonski najkasnije 2. septembra do 11 sati.

 

Osoba za kontakt sa medijima:

Marko Cvetković

064-82 95 334

 

 

Sa dugom tradicijom „Smederevska jesen“ spada u najstarije turističko-privredne manifestacije u Srbije, a njeno poreklo je u specijalizovanim izložbama grožđa, voća i vina koje od kraja 19. veka doprinose reputaciji smederevskog kraja kao voćarskog i vinogradarskog podneblja. Predstavljanje proizvoda smederevskih vinogradara i voćara do danas se održalo kao bitno obeležje manifestacije „Smederevska jesen“, koja je postala sastavni deo identiteta grada i njegovog razvojnog puta.  Nastala  na temeljima izložbi u slavu grožđa i vina, koje su imale prevashodno privredni karakter, vremenom je rasla i zbog zainteresovanosti mnogih posetilaca iz drugih gradova Srbije, ali i regiona, počela da poprima epitet i turistička,  jer Smederevo, kao grad na obali Dunava, gde se nalazi  monumentalna tvrđava despota Đurđa Brankovića, najveća ravničarska tvrđava u Evropi, ima šta da pokaže zainteresovanima za srpsku kulturno-istorijsku baštinu.

„Smederevska jesen“ danas obuhvata afirmaciju svih dimenzija života grada: poljoprivrednu proizvodnju, raspoložive privredne kapacitete, kulturnu i turističku ponudu, sportske potencijale. Posetioce manifestacije očekuje mnoštvo sadržaja na različitim punktovima u gradu kakvi su  Vinski grad, Gradski trg, Smederevska tvrđava. Tokom  „Smederevske jeseni“  pristuni će moći da se sretnu sa autentično seoskim motivima, da uživaju u koncertima renomiranih izvođača i u programima koji evociraju duh srednjovekovlja i negdašnje srpske prestonice, da posete Sajam privrede, da prate sportska nadmetanja.