ПОЗИВ НА КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ 127. СМЕДЕРЕВСКЕ ЈЕСЕНИ
Поштовани,

у среду, 3.септембра, са почетком у 12 сати, у Малом граду Смедеревске тврђаве одржаће се конференција за новинаре на којој ће бити представљен програм 127. туристичко-привредне манифестације „Смедеревска јесен“ која ће ове године, под слоганом „Смедерево вазда отворено“ трајати од 18. до 21.септембра.

 

На конференцији ће говорити:

Бранче Стојановић, председник Скупштине Смедерева и председник Организационог одбора манифестације „Смедеревска јесен“

Марија Живић, члан Градског већа задужена за ресор пољопривреде

Драгољуб Мартић, в.д. директора Центра за културу Смедерево

Јована Николић, в.д. директора Туристичке организације Смедерево

 

 

За екипе медијских кућа из Београда биће обезбеђен превоз.

 

Возило полази испред Цркве Светог Марка у 10 сати и по завршетку конференције враћа медијске екипе у Београд.

 

Молимо Вас да потврдите долазак путем електронске поште или телефонски најкасније 2. септембра до 11 сати.

 

Особа за контакт са медијима:

Марко Цветковић

064-82 95 334

 

 

Са дугом традицијом „Смедеревска јесен“ спада у најстарије туристичко-привредне манифестације у Србије, а њено порекло је у специјализованим изложбама грожђа, воћа и вина које од краја 19. века доприносе репутацији смедеревског краја као воћарског и виноградарског поднебља. Представљање производа смедеревских виноградара и воћара до данас се одржало као битно обележје манифестације „Смедеревска јесен“, која је постала саставни део идентитета града и његовог развојног пута.  Настала  на темељима изложби у славу грожђа и вина, које су имале превасходно привредни карактер, временом је расла и због заинтересованости многих посетилаца из других градова Србије, али и региона, почела да поприма епитет и туристичка,  јер Смедерево, као град на обали Дунава, где се налази  монументална тврђава деспота Ђурђа Бранковића, највећа равничарска тврђава у Европи, има шта да покаже заинтересованима за српску културно-историјску баштину.

„Смедеревска јесен“ данас обухвата афирмацију свих димензија живота града: пољопривредну производњу, расположиве привредне капацитете, културну и туристичку понуду, спортске потенцијале. Посетиоце манифестације очекује мноштво садржаја на различитим пунктовима у граду какви су  Вински град, Градски трг, Смедеревска тврђава. Током  „Смедеревске јесени“  пристуни ће моћи да се сретну са аутентично сеоским мотивима, да уживају у концертима реномираних извођача и у програмима који евоцирају дух средњовековља и негдашње српске престонице, да посете Сајам привреде, да прате спортска надметања.