MUZIKOM ZA UGROŽENE
Centar za kulturu Smederevo i grad Smederevo organizuju humanitarni koncert „Muzikom za ugrožene“, u sredu 28. maja, u Velikoj dvorani Centra za kulturu, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je stanovništvu u poplavljenim područjima.

Na koncertu će nastupiti popularni smederevski muzičari i domaće zvezde pop-rok scene: Sara Jovanović, jedna od finalistkinja takmičenja „Prvi glas Srbije“, smederevski kantautor Ljuban Ninković, osnivač, kompozitor i gitarista najpoznatije akustičarske grupe na prostoru bivše Jugoslavije „S vremena na vreme“ i član etno-bendova „Bistrik“ i „Zlatopis“,  Igor Lazarević, učesnik šou programa „Ja imam talenat“, Anđela Išić, učesnica takmičenja „Dečija pesma Evrovizije“, Vesna Mirković, pevačica popularne smederevske grupe „Zabranjeno voće“ i etno sastava „Vesna i Koreni“, pop pevač Saša Vasić, Mikica i Srđan Branković, osnivači i gitarsti smederevskog hevi-metal benda „Alogia“, Boban Devečerski, smederevski kantautor i gitarista grupe „Kameni cvet“, Josip Petković, frontmen nekadašnje popularne smederevske grupe „Šarm“ i Nevena Milošević. Učesnici će izvoditi svoje pesme i popularne muzičke hitove, a na kraju će svi zajedno otpevati pesmu „Neka sja Smederevo“. Prateća grupa je smederevski Konekšn, a voditelj Marko Cvetković.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaznice po ceni od 250 dinara mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu svakoga dana od 10 do 20 časova.