NOVOGODIŠNjI KONCERT DUO ROCHER
U utorak 24. decembra u Centru za kulturu gostuje gudački sastav Duo Rocher iz Beograda, koji čine Radmila Vardalić na violini i Dejan Rokvić na violi. Na Novogodišnjem koncertu koji će prirediti u Koncertnoj dvorani na programu će biti popularna klasična, džez, tango i filmska muzika Ofenbaha, Pjacole, Rota, Geršvina, Džoplina i drugih. Koncert počinje u 20 časova, a ulaznica je 150 dinara.

Duo Rocher osnovan je 2008. godine u Beogradu. Za ovo vreme postojanja duo stiče simpatije publike na koncertima širom zemlje. Beleži gostovanja na RTS-u kao i na nekoliko lokalnih TV-stanica. Repertoar ovog perspektivnog dua su dela svih muzičkih epoha od baroka i klasike pa do popularnih tanga, evergrin i džez standarda. Snimili su prvi CD pod nazivom Fantasía sa delima: Neubaur, Mozart i Halvorsen – Passacaglia. Od 2010. godine Duo Rocher pridodaje još dva člana i pod nazivom Kvartet Rocher nastupa na: Shopping Festival (Dubai), Sava Centar, Zadužbina Ilije M. Kolarca, SKC (Beograd), 39. Majski muzički memorijal Josip Slavenski (Čakovec-Hrvatska), SOMUS (Sombor), Festival Tisin cvet (Novi Kneževac), Međunarodni festival klasične muzike „Vrnjci” Šidsko kulturno leto (Šid), Jazz festival Nišville (Niš). 26. februara sledeće godine Kvartet Rocher prerasta u gudački orkestar Rocher sa kojim ima veliki koncert u Sava Centru gde će nastupiti sa čuvenim gitaristom Urošem Dojčinovićem.

Radmila Vardalić, violina, diplomirala je na ALU u klasi prof. Dejana Mihailovića i magistrirala na FMU. Završila je i solo pevanje u M.Š. „Stanković“ u klasi prof. Olivere Jovanović. Jedna je od polaznika interpretativnog studija violine kod prof. Dejana Mihailovića kao i kursa španske muzike „Musica en Compostela“ kod prof. Agustín Leon Are u Santijago de Komposteli (Španija) gde je dobila prvu nagradu „Andres Segovia“. Nastupala je na domaćim i međunarodnim takmičenjima kao što su: „Petar Konjović“, „Petar Toškov“, Streza (Italija), Jan Kocian (Češka), Hoakin Rodrigo (Madrid). Pored više prvih nagrada dobila je i specijalnu  nagradu na Internacionalnom konkursu violinista u Toresu (Španija) za najbolje izvedeno špansko delo. Kao solista nastupala je u zemlji i inostranstvu od kojih bi izdvojila turneje po Rusiji, Slovačkoj, Španiji i Japanu. Takođe kao solista nastupala je sa Orkestrom Ministarstva Odbrane „Stanislav Binički“, BGO „Dušan Skovran“ i Kraljevskim gudačima Svetog Đorđa“.  Sa violistom Dejanom Rokvićem osniva Duo „Rocher“ sa kojim izdaje prvi CD pod nazivom Fantasía. Njen široki repertoar obuhvataju dela svih muzičkih epoha. Član je UMUS-a i kamernog orkestra „Simfonieta“. Bavi se i pedagoškim radom. Svira na violini iz kolekcije majstora Miodraga V. Bogića.

Dejan Rokvić, viola, diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Petra Ivanovića. Usavršavao se na seminaru za violiste u Mađarskoj koji je vodila prof. Uta Vincl sa Drezdenskog konzervatorijuma, kao i na seminaru za gudačke kvartete „Bartok“ kod prof. Šandora Deviča sa budimpeštanskog konzervatorijuma. Takođe je bio u Varšavi (Poljska) gde je bio angažovan u orkestru sa odabranim muzičarima iz celog sveta. Osnivač je Beogradskog gudačkog kvarteta sa kojim je ostvario brojne koncerte u zemlji i inostranstvu, i objavio tri CD-a. Sa istim kvartetom bio je aktivan učesnik seminara čuvenog Amadeus Kvarteta u Londonu. Kao solista pored brojnih koncerata u zemlji ostvario je trajne snimke za Radio Beograd i Radio Novi Sad. Angažovan je kao prvi solo violista Simfonijskog orkestra RTS-a. Član je kamernog orkestra „Simfonieta“, Matice Srpske i UMUS-a. Bavi se pedagoškim radom.

Prijatelj Dua Rocher je majstorska radionica TARISIO, majstora Miodraga V. Bogića.

Duo Rocher

DUO ROCHER
NOVOGODIŠNjI KONCERT
Radmila Vardalić – violina
Dejan Rokvić – viola
Vojislav Despotović – kontarabas k.g.

P R O G R A M

K. Jenkins – PALLADIO

J. Offenbach – Galop (from „La Vie Parisienne“)

W. Disney’s – Pinocchio
Arr. J. Waring (When You Wish Upon A Star)

G. Meredith – La Cumparsita

H. Bregovitch – Tango

Z. de Abreu – Tico Tico (Arranged by: K.Géza)

A. Piazzolla – Tango (from Scent Of A Woman)

N. Rota – The Godfather

T. Evans – Without You

G. Meredith – La Bamba (Trad.Mexican)

G. Miller – Moonlight Serenade

D. Ellington – Birmingham Break-Down

G. Gershwin – Summertime (Porgy and Bess)

B. Howard – Fly Me To The Moon

B. Ligon – Take Five

B. Strayhorn – Take The ‘A“ Train