НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ДУО ROCHER
У уторак 24. децембра у Центру за културу гостује гудачки састав Дуо Rocher из Београда, који чине Радмила Вардалић на виолини и Дејан Роквић на виоли. На Новогодишњем концерту који ће приредити у Концертној дворани на програму ће бити популарна класична, џез, танго и филмска музика Офенбаха, Пјацоле, Рота, Гершвина, Џоплина и других. Концерт почиње у 20 часова, а улазница је 150 динара.

Дуо Rocher основан је 2008. године у Београду. За ово време постојања дуо стиче симпатије публике на концертима широм земље. Бележи гостовања на РТС-у као и на неколико локалних ТВ-станица. Репертоар овог перспективног дуа су дела свих музичких епоха од барока и класике па до популарних танга, евергрин и џез стандарда. Снимили су први CD под називом Fantasía са делима: Neubaur, Mozart и Halvorsen – Passacaglia. Од 2010. године Дуо Rocher придодаје још два члана и под називом Квартет Rocher наступа на: Shopping Festival (Dubai), Сава Центар, Задужбина Илије М. Коларца, СКЦ (Београд), 39. Мајски музички меморијал Јосип Славенски (Чаковец-Хрватска), СОМУС (Сомбор), Фестивал Тисин цвет (Нови Кнежевац), Међународни фестивал класичне музике „Врњци” Шидско културно лето (Шид), Jazz festival Nišville (Ниш). 26. фебруара следеће године Квартет Rocher прераста у гудачки оркестар Rocher са којим има велики концерт у Сава Центру где ће наступити са чувеним гитаристом Урошем Дојчиновићем.

Радмила Вардалић, виолина, дипломирала је на АЛУ у класи проф. Дејана Михаиловића и магистрирала на ФМУ. Завршила је и соло певање у М.Ш. „Станковић“ у класи проф. Оливере Јовановић. Једна је од полазника интерпретативног студија виолине код проф. Дејана Михаиловића као и курса шпанске музике „Musica en Compostela“ код проф. Agustín Leon Are у Сантијаго де Компостели (Шпанија) где је добила прву награду „Andres Segovia“. Наступала је на домаћим и међународним такмичењима као што су: „Петар Коњовић“, „Петар Тошков“, Стреза (Италија), Јан Коциан (Чешка), Хоакин Родриго (Мадрид). Поред више првих награда добила је и специјалну  награду на Интернационалном конкурсу виолиниста у Торесу (Шпанија) за најбоље изведено шпанско дело. Као солиста наступала је у земљи и иностранству од којих би издвојила турнеје по Русији, Словачкој, Шпанији и Јапану. Такође као солиста наступала је са Оркестром Министарства Одбране „Станислав Бинички“, БГО „Душан Сковран“ и Краљевским гудачима Светог Ђорђа“.  Са виолистом Дејаном Роквићем оснива Дуо „Rocher“ са којим издаје први CD под називом Fantasía. Њен широки репертоар обухватају дела свих музичких епоха. Члан је УМУС-а и камерног оркестра „Симфониета“. Бави се и педагошким радом. Свира на виолини из колекције мајстора Миодрага В. Богића.

Дејан Роквић, виола, дипломирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Петра Ивановића. Усавршавао се на семинару за виолисте у Мађарској који је водила проф. Uta Vincl са Дрезденског конзерваторијума, као и на семинару за гудачке квартете „Барток“ код проф. Шандора Девича са будимпештанског конзерваторијума. Такође је био у Варшави (Пољска) где је био ангажован у оркестру са одабраним музичарима из целог света. Оснивач је Београдског гудачког квартета са којим је остварио бројне концерте у земљи и иностранству, и објавио три CD-а. Са истим квартетом био је активан учесник семинара чувеног Амадеус Квартета у Лондону. Као солиста поред бројних концерата у земљи остварио је трајне снимке за Радио Београд и Радио Нови Сад. Ангажован је као први соло виолиста Симфонијског оркестра РТС-а. Члан је камерног оркестра „Симфониета“, Матице Српске и УМУС-а. Бави се педагошким радом.

Пријатељ Дуа Rocher је мајсторска радионица ТАРИСИО, мајстора Миодрага В. Богића.

Duo Rocher

DUO ROCHER
НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ
Радмила Вардалић – виолина
Дејан Роквић – виола
Војислав Деспотовић – контарабас к.г.

П Р О Г Р А М

K. Jenkins – PALLADIO

J. Offenbach – Galop (from „La Vie Parisienne“)

W. Disney’s – Pinocchio
Arr. J. Waring (When You Wish Upon A Star)

G. Meredith – La Cumparsita

H. Bregovitch – Tango

Z. de Abreu – Tico Tico (Arranged by: K.Géza)

A. Piazzolla – Tango (from Scent Of A Woman)

N. Rota – The Godfather

T. Evans – Without You

G. Meredith – La Bamba (Trad.Mexican)

G. Miller – Moonlight Serenade

D. Ellington – Birmingham Break-Down

G. Gershwin – Summertime (Porgy and Bess)

B. Howard – Fly Me To The Moon

B. Ligon – Take Five

B. Strayhorn – Take The ‘A“ Train