ПЛАСТИКА СТЕВАНА КОПРИВИЦЕ
Нови комад Стевана Копривице „Пластика“, у продукцији приватне продуцентске куће „ФаВи театар“ из Београда, биће изведен у четвртак 26. марта у Великој дворани Центра за културу Смедерево.

Улоге играју глумице Народног позоришта у Београду Нела Михаиловић и Сузана Петричевић, која и режира представу у споју комедије и драме из савременог живота.

Стеван Копривица је један од наших најплодотворнијих драмских писаца, драматург, сценариста, професор драматургије на Факултету драмских уметности Универзитета уметности у Београду и Факултету драмских умјетности на Цетињу. Написао је више од тридесет изведених позоришних комада, а сценариста је и више филмова и ТВ серија. Низ његових текстова дуго и успешно су играни у продукцији „ФаВи театра“, међу којима је највећи хит „Певај брате“, који је још увек на репертоару.

Куриозитет ове представе је управо чињеница да је аутор комад писао наменски за две добре глумице, и да је драж то што ликови нису стереотипи – ни домаћице, ни хероине, ни паћенице ни сплаваруше. Ово је комад о женама које су се побуниле, не пристајући на конвенције. Оне су фајтери, имају изражен став и одупиру се стереотипима. Ликови су једна успешна жена, удовица и једна новинарка, обе у средњим годинама. Срећу се у теретани у коју иду док чекају пластичну операцију у намери да се „препакују“ и бар још једном покушају нешто у животу.

 

 

Представа почиње у 20 часова, а улазнице по цени од 400 динара, у продаји су на Билетарници Центра за културу. Могу се резервисати на бројеве телефона: 026/4624-815, 064/829-5308 и 064/829-5342.