PREVARANTI (31. Nušićevi dani)


Slot machine on shiny background

31. NUŠIĆEVI DANI
Festivalski program

 

Nedelja, 13. april

Velika dvorana u 20:00 sati

 

AVE SERBIA i Pozorište „Slavija“ Beograd

Vida Basara i Petar Jakonjić

PREVARANTI

Režija: Vida Basara

 

Uloge:

 

Mimi: Kalina Kovačević

Ljubivoje: Milorad Mandić Manda

Bela: Ljiljana Blagojević

Žana: Sonja Knežević

 

 

Reč autora

PREVARANTI  - KOMEDIJA SA MUCANjEM I ZAMALO PUCANjEM

„Eh, ništa više nije kao što je nekad bilo“, uzdišemo svi u glas. Najčešće sa pravom ali kada su prevaranti u pitanju, onih starih se možemo sećati gotovo sa nostalgijom.

Ne želim ni da pričam o ovim današnjim.

Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem, „Prevaranti“, bavi se upravo nostalgijom za starim, dobrim, nežnim vremenima u kojima je, kao i otkako je sveta i veka bilo svega, pa i prevare. A šta je prevara? Način da se bez mnogo truda stigne do para. Evo naše situacije:

Jedna od banja u Srbiji, tada mondenskih odmarališta džet seta (ne mogu da odolim – toliko drugačijeg i simpatičnijeg od današnjeg), i dva para. Muž i žena koji se pretvaraju da su brat i sestra; i dve gospođe u najboljim godinama, koje su odabrale da budu grofica – udovica i njena

„družbenica“, krenuli su jedni na druge. I šta se događa kada prevaranti pokušaju da prevare prevarante? Urnebesna komedija – naravno.

A, da li su „dečica“ lakog industrijalca iz Kruševca uspela da prevare Fon Belu i njenu družbenicu Žanu, ili je bilo sasvim obrnuto; da li travar Jova leči sve od kurjih očiju do maloumnosti, da li je mladoženja odjahao ispred oltara sa rmpalijom, ko je kapetan duge plovidbe a ko industrijalac iz Jagodine, moraćete da saznate sami. Nadamo se da se posle naše predstave nećete osećati prevarenim, već relaksiranim i nasmešenim i da ćete zaboraviti sve one male i velike prevare sa kojima svakodnevmo živimo.

 

Više informacija na: http://www.pozoriste-slavija.co.rs/predstave/prevaranti.html