PRIHOD OD ULAZNICA 80.500 DINARA
Centar za kulturu Smederevo i Grad Smederevo organizovali su u sredu humanitarni koncert „Muzikom za ugrožene“, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za otklanjanje posledica od poplava.

Za koncert su prodate 322 ulaznice, po ceni od 250 dinara, što je ukupno 80.500 dinara. Sav prihod je uplaćen na namenski račun.

Koncert je protekao u odličnoj atmosferi, punoj emocija, naročito u susretu publike sa smederevskim muzičarima. Prave ovacije doživela je, uglavnom od mlađe publike, zvezda u usponu Sara Jovanović, jedna od finalistkinja takmičenja „Prvi glas Srbije“.

Odličan kontakt sa ljubiteljima popularne muzike ostvario je smederevski kantautor Ljuban Ninković, osnivač, kompozitor i gitarista najpoznatije akustičarske grupe na prostoru bivše Jugoslavije „S vremena na vreme“ i član etno-bendova „Bistrik“, „Stupovi“ i „Zlatopis“.

Takođe, publika je dobro reagovala i ostvaren je interaktivan odnos i sa ostalim učesnicima humanitarnog koncerta, koji su izvodili svoje pesme, ali i popularne domaće i strane muzičke hitove.

Treba istaći da su se na koncertu pojavili gotovo svi najavljeni izvođači – Saša Vasić pop pevač, Igor Lazarević, učesnik šou programa „Ja imam talenat“, Vesna Mirković, pevačica popularne smederevske grupe „Zabranjeno voće“ i etno sastava „Vesna i Koreni“, Mikica i Srđan Branković, osnivači i gitaristi smederevskog hevi-metal benda „Alogia“, Boban Devečerski, smederevski kantautor i gitarista grupe „Kameni cvet“, Josip Petković, frontmen nekadašnje popularne smederevske grupe „Šarm“, Nevena Milošević, pevačica sastava  „Civili“, a pridružili su im se i Milorad Gačić Gale iz nekada popularnih smederevskih grupa „Osmeh“ i „Apokrif“ i Dejan Ignjić iz grupe „Džej Di Dendi“. Interpretatore je pratila smederevska grupa Konekšn.

Posle dvosatnog koncerta, publika je ostala još oko sat vremena sa svojim omiljenim izvođačimaa, kako bi se zajedno fotografisali i dobili autograme.

 

Autor fotografija: Nenad Živanović