ПРИХОД ОД УЛАЗНИЦА 80.500 ДИНАРА
Центар за културу Смедерево и Град Смедерево организовали су у среду хуманитарни концерт „Музиком за угрожене“, а сав приход од продатих улазница намењен је за отклањање последица од поплава.

За концерт су продате 322 улазнице, по цени од 250 динара, што је укупно 80.500 динара. Сав приход је уплаћен на наменски рачун.

Концерт је протекао у одличној атмосфери, пуној емоција, нарочито у сусрету публике са смедеревским музичарима. Праве овације доживела је, углавном од млађе публике, звезда у успону Сара Јовановић, једна од финалисткиња такмичења „Први глас Србије“.

Одличан контакт са љубитељима популарне музике остварио је смедеревски кантаутор Љубан Нинковић, оснивач, композитор и гитариста најпознатије акустичарске групе на простору бивше Југославије „С времена на време“ и члан етно-бендова „Бистрик“, „Ступови“ и „Златопис“.

Такође, публика је добро реаговала и остварен је интерактиван однос и са осталим учесницима хуманитарног концерта, који су изводили своје песме, али и популарне домаће и стране музичке хитове.

Треба истаћи да су се на концерту појавили готово сви најављени извођачи – Саша Васић поп певач, Игор Лазаревић, учесник шоу програма „Ја имам таленат“, Весна Мирковић, певачица популарне смедеревске групе „Забрањено воће“ и етно састава „Весна и Корени“, Микица и Срђан Бранковић, оснивачи и гитаристи смедеревског хеви-метал бенда „Алогиа“, Бобан Девечерски, смедеревски кантаутор и гитариста групе „Камени цвет“, Јосип Петковић, фронтмен некадашње популарне смедеревске групе „Шарм“, Невена Милошевић, певачица састава  „Цивили“, а придружили су им се и Милорад Гачић Гале из некада популарних смедеревских група „Осмех“ и „Апокриф“ и Дејан Игњић из групе „Џеј Ди Денди“. Интерпретаторе је пратила смедеревска група Конекшн.

После двосатног концерта, публика је остала још око сат времена са својим омиљеним извођачимаа, како би се заједно фотографисали и добили аутограме.

 

Аутор фотографија: Ненад Живановић