Projekti | Ostrva


OSTRVA (ISLANDS)

Prezentacijom u UK Parobrod u Beogradu, 23. decembra 2013. godine zvanično je otpočeo novi projekat BAZAARTA i partnera iz Srbije pod nazivom OSTRVA. Cilj ovog projekta je primena drame u obrazovanju, kao i da podstakne dijalog između učesnika u obrazovanju i osnaži nastavnike da postanu nosioci obrazovne reforme.

Veza između ostrva je obrazovna drama kroz koju učimo kulturnu osetljivost i veštine.

Zašto?

Zato što je redefinisanje društvene uloge i autoriteta nastavnika preduslov za obnavljanje vrednosnog sistema u srpskom društvu. Zato što nastavnici treba da pamte da imaju sasvim posebno mesto u društvu, da su oni simbol napretka, prosperiteta, kulture i plemenitosti duha i da ih njihova uloga u oblikovanju budućnosti obavezuje čašću i nemerljivom odgovornošću.

Nijedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina…

Džon Don

Partneri:

BAZAART (Beograd),  Pedagoško društvo Srbije (Beograd), Centar za kulturu Smederevo, Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju CEKOM (Zrenjanin), Centar za podsticaj psihološkog rasta i razvoja HRAST (Niš) i Prijatelji dece opštine Novi Beograd. Pridruženi partneri su Klub studenata pedagogije (Beograd) i Omladinsko pozorište PATOS (Smederevo).

Projekat finansira Evropska Unija

kroz program „Podrška civilnom društvu“.

Projekat se finansira iz budžeta Republike Srbije

– Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.