САОПШТЕЊЕ ЖИРИЈА ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉУ ПРЕДСТАВУ НА 31. „НУШИЋЕВИМ ДАНИМА“

Представа „Рођендан господина Нушића“ по тексту Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића, представља најцелисходније, најкомплетније, најефектније остварење од шест понуђених, од стране селектора. Дело је значајно из више аспеката превасходно уметничких, али и просветитељских што је врло ретко на нашим сценама данас. Текст обилује историјским чињеницама из живота славног писца и представља изванредно штиво како за оне који мање познају живот и прикљученија Бранислава Нушића, тако и за његове добре познаваоце и поклонике. Дочарано нам је једно време које изванредно кореспондира са данашњим тренутком. Поред текста, томе је допринела прецизна режија и одлични глумци, пре свих Драган Петровић Пеле, затим Бранислав Лечић као Нушић, Петар Бенчина као келнер, Тамара Драгичевић као Боба… Сцену је изванредно опремио Миле Јеремић, без претензија да се наметне, већ да служи идеји представе. Иако се овом представом на прави начин обележава 150 година од рођења Бранислава Нушића она надраста извесну пригодност поводом овог значајног датума и досеже праве уметничке висине. Жири је био једногласан.

ЖИРИ:

Братислав Петковић, председник