УПИС НОВИХ ПОЛАЗНИКА НА ТЕЧАЈЕВЕ 2014/2015
У Центру за културу од ове недеље у току је упис нових полазника за течајеве у сезони 2014/2015. година.

 

У Студију балета, који најдуже постоји у Центру за културу Смедерево, учи се класичан и модеран балет, а полазници редовно наступају на концертима у свом граду и одлазе на гостовања. Од прошле године има и своју мажорет групу, која ће и ове године наступити у оквиру традиционалног свечаног дефилеа на 127. Привредно-туристичкој манифестацији „Смедеревска јесен“, у петак 19. септембра од 17.00 часова. Сви заинтересовани за балетску игру су нам добро дошли, а прва два часа су бесплатна. Најстарији балетски студио у граду води Јелена Добрић, професор балета из Београда.

 

Информативни час за нове полазнике Mузичко-хорскe радионицe и хор Вилењаци“, биће одржан у понедељак 22. септембра у Концертној дворани Центра за културу, са почетком у 19.00 часова. У оквиру овог течаја полазници имају прилику да упознају сопствене музичке способности, стварају мелодије и ритмичке фигуре, заједнички певају, свирају и играју уз музику. Такође им је омогућено упознавање различитих стилова и жанрова, традиционалне музичке баштине и свирање на дечијим музичким инструментима. Први час је бесплатан. Радионицу води: Лидија Јанковић, дипломирани теоретичар музике. Хор „Вилењаци“ наступа на Градском тргу у недељу 21. септембра од 13.00 часова у оквиру програма 127. „Смедеревске јесени“.

 

Истог дана, али у Вежбаоници 120, са почетком у 20.00 часова, јавним часом почеће са радом Студио моде за манекене и фотомоделе, за заинтересоване девојчице и дечаке, али и девојке и младиће, који води дугогодишњи инструктор Александра Сандра Вуковић, а нови полазници могу да им се прикључе. И овде је први час бесплатан. Студио моде за манекене и фотомоделе наступа са кореографијом „Принцезе црне пластике“ на Градском тргу у суботу 20. септембра од 14.00 часова у оквиру програма овогодишње „Смедеревске јесени“.

 

Јавним часом у уторак 23. септембра у 18.30 часова у  Вежбаоници 120 почиње настава Студија цртања и сликања. Течај је намењен деци узраста од 6 до 14 година. За све оне који воле да сликају и цртају, за све оне који желе да науче да сликају и цртају, и за све оне који су талентовани за сликање и цртање. Полазници ће учити о примени материјала, техника и технологија, као и примени ликовних елемената (линија, површина, валер, текстура, простор, композиција, перспектива, пропорције, боје и контраст). Гарантован је индивидуалан и методички приступ сваком појединцу, а биће организовани колективни и индивидуални радови и изложбе. Настава се одржава два пута недељно по два школска часа, а реализују је Немања Арсић, академски сликар и асистент Дијана Андрејић, такође академски сликар. Позивамо вас да нам се придружите!

 

За децу основношколског узраста у Центру за културу постоји и Студио глуме. Глума се учи кроз вежбе координације, концентрације, акције и реакције, вежбе дикције, вежбе говорних радњи, вежбе покрета и осећања, вежбе имитација и импровизација. Информативни час за нову сезону одржаће се у четвртак 25. септембра у Концертној дворани у 19.30 часова. Настава почиње  29. септембра, а прва два часа су бесплатна. Инструктор је Невена Ракочевић, глумица и редитељ позоришта „Креативни хаос“ из Смедерева.

 

У Центру за културу постоји и Отворени ликовнo-графички атеље, у оквиру кога радионицу води мр Власта Филиповић, вајар.

 

У Вежбаоници 113 смедеревског Центра за културу може да се вежба и јога. Јога вам помаже да живите здравије, будете срећнији, научите да се психички опустите, подмладите, да будете виткији и еластични. Инструктор хата јоге је Јелена Каденић из Београда. Јога се вежба два пута недељно, а упис нових полазника је свакодневан.

 

И накрају нешто ново у Центру за културу, јединствена прилика за све љубитеље гитаре у Смедереву. Гитар Арт Фестивал, Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду и Центар за културу Смедерево позивају заинтересоване на промоцију Креативног Курса Гитаре, у оквиру које ће се обавити упис у нову школску годину. Амбасада САД у Београду обезбедила је 10 комплета гитара који ће полазници моћи да користе за време трајања курса. Промоција ће се одржати у Концертној дворани, у уторак 16. септембра са почетком у 20 часова. Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду је у протекле две године донирала више од 160 комплета гитара у 15 градова Србије полазницима Креативног Курса Гитаре, који раде по лиценци Индијана универзитета. Кроз овај пројекат прошло је више од хиљаду полазника, а суграђани без обзира на године имају могућност да на креативни начин науче да свирају гитару, али и да уживају у концертима сјајних гитариста као што је Данијел Маркес, бразилски виртоуз на класичној гитари, који ће после промоције одржати концерт. Свако ће просвирати! Без изузетка. Очекујемо вас. Улаз је слободан за све заинтересоване.